Gevulde Tomaat met Feta

Gevulde Tomaat met Feta

Gevulde Tomaat met Feta kun je natuurlijk eten bij de lunch of het diner, maar dit recept is ook erg lekker bij het ontbijt.

Je hoort vaker dat sommige mensen ‘s morgens vaak geen hap brood of iets dergelijks door hun keel kunnen krijgen. En dat is eigenlijk helemaal niet zo raar. Enerzijds is het lichaam nog niet helemaal wakker, anderzijds is boord toch ook wel vaak erg droog op de nuchtere maag.

Met deze gevulde tomaten, in dit geval gevuld met feta, is het probleem meestal opgelost. Niet droog, toch ook weer hartig, en dankzij de tomaat krijg je er ook weer veel energie door. En dat is precies wat je in de ochtend nodig hebt.

Het gerecht is zo gemaakt, en je kunt het natuurlijk ook op ieder ander tijdstip eten.

Recept Gevulde tomaat met feta

Eventueel kun je met verse boerenkool, met stukjes courgette, of met een beetje zuurkool helemaal een ontbijt maken waarmee iedereen de dag weer door komt.

Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Keyword feta, gevulde tomaten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 2 Personen
Calorieën 45 kcal

Ingrediënten

  • 2 Vleestomaten
  • 2 Eieren
  • Paar blokjes feta
  • 0,5 Gesnipperde rode ui
  • Snufje Gedroogde rozemarijn of gedroogde tijm

Bereiding

  1. De oven voorverwarmen op 180 graden, en de bakplaat bekleden met bakpapier.

  2. De tomaten wassen, en de bovenkant er af snijden. Hol de tomaten met een lepel uit, waarbij je de harde kern en de zaadjes moet verwijderen.

  3. Binnenkant kruiden met wat witte peper, en de feta verkruimelen. Schep de feta in de tomaat en schep er wat rode ui overheen.

  4. Nu de eieren boven de tomaten breken en er over gieten. Het leukste is natuurlijk als je de dooier heel laat, maar het hoeft vanzelfsprekend niet.

  5. Plaats de tomaten op het bakpapier en bak de tomaten in 5 tot 10 minuten. Wel opletten dat de eieren ook gaar zijn. Want daar moet je helaas tegenwoordig erg mee oppassen.

Advertentie